Mesajul cu ocazia Zilei de 1 Decembrie

Data articolului: 03.05.2012 - 12:59

Despre Marea Unire nu se vorbeşte, pentru că orice vorbire înseamnă prea puţin faţă de ceea ce a însemnat acel uriaş moment de forţă naţională. Marea Unire a fost unică. Ea trebuie trăită şi simţită an de an, în fiecare 1 Decembrie. Marea Unire de la 1918 a reprezentat practic desăvârşirea naţiunii române pe harta Europei şi a Lumii.

Dacă ar fi vorbesc în termenii marelui nostru gânditor Petre Ţuţea, aş spune doar atât: că românii au demonstrat atunci, la acel ceas al eternităţii, că sunt o naţiune absolută, care poate înfrunta Istoria şi timpul cu fruntea sus. Din acel moment, am putut spune în faţa lumii „Suntem Români, suntem aici şi vom rămâne aici. Nimic şi nimeni nu poate schimba asta! NU suntem un capriciu al Istoriei, nu suntem un accident, aşa cum vor unii să sugereze. Suntem o naţiune creatoare de istorie şi creatoare de valori universale.” Marea Unire a însemnat de fapt, intrarea în universalitate a Naţiunii Române.

Ziua Naţională a României este cea mai importantă sărbătoare a românilor, iar Imnul nostru naţional are un mesaj care trebuie să răsune în conştiinţa şi inima fiecăruia dintre noi: DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE!

A venit momentul să ne deşteptăm cu toţii şi să onorăm faptele înaintaşilor şi strămoşilor noştri, să fim uniţi în cuget şi-n simţiri pentru a ne fi tuturor cu adevărat bine.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României urez tuturor mureşenilor un viitor prosper, multă sănătate, încredere şi putere de luptă pentru o viaţă mai bună!

Preşedinte PNL Mureş
Deputat Ciprian Dobre