LA MULȚI ANI PNL!

Data articolului: 24.05.2012 - 11:30
PNL înseamnă astăzi 137 de ani de istorie şi acesta este doar începutul! Cu această ocazie doresc să aducem un omagiu celui care a fost cel mai mare politician român, Ion I.C. Brătianu.

 

 

Partidul Naţional Liberal este o formaţiune politică durabilă sub a cărei conducere România a cunoscut cele mai mari realizări din ultimii 137 de ani, deoarece liberalismul se bazează pe valori bine stabilite şi veritabile.

 

 

Crezul Liberal
     1. Cred şi afirm cu tărie că România e cea mai frumoasă ţară de pe pământ, iar eu sunt mândru că sunt român şi ca Ea este patria mea.
     2. Cred că a fi român e totuna cu a fi liberal. Adică, a fi : patriot, democrat, spirit liber, tolerant, cinstit, educat, responsabil, ordonat şi întreprinzător.
     3. Cred în valorile liberalismului românesc, în Partidul Naţional Liberal şi în conducerea sa.
     4. Cred în democraţie, în statul de drept şi în valorile civilizaţiei europene, pe care le voi promova şi le voi apăra pe pământul românesc, şi mai cred că democraţia românească depinde de starea de educaţie şi de culturalizare a naţiunii mele.
     5. Cred în drepturile şi libertăţile omului, pe care le voi susţine şi le voi apăra aici şi oriunde aş fi, cum la fel cred în obligaţiile şi răspunderile mele de cetăţean.
     6. Cred că, în calitatea mea de liberal, sunt dator, la fel ca părinţii fondatori ai liberalismului şi ai naţiunii române, să slujesc dezinteresat şi cu toate puterile mele: interesul naţional, interesele, publice şi interesele europene.
     7. Cred că scopul meu în Partidul Naţional Liberal şi în viaţa politică a ţarii nu este unul de corupţiune, ci unul de moralizare.
     8. Cred că misiunea mea în viaţa comunităţii şi a concetăţenilor mei este aceea de a face bine şi de a zidi.
     9. Cred şi sunt mândru de istoria, moştenirea şi realizările partidului meu şi ale părinţilor săi fondatori de ţară şi instituţii fundamentale româneşti.
     10. Cred că România  se poate dezvolta şi românii pot prospera doar în cadrul statului liberal organizat, al cărui constructor şi slujitor devotat voi fi şi eu din acest moment.
     Aşa să-mi ajute Dumnezeu!


La multi ani liberali mureşeni! La mulţi ani liberali români!