Judeţul Mureş are nevoie de locuri de muncă

Data articolului: 30.05.2012 - 15:15
„Cea mai mare problemă a judeţului nostru sunt locurile de muncă”, a declarat Ciprian Dobre la Luduş, în cadrul unei întâlniri cu cetăţenii. „Luduş-ul şi de fapt, judeţul Mureş, are nevoie de parcuri industriale şi de investiţii serioase în ceea ce priveşte infrastructura. Mă refer aici la drumuri, la canalizare, la alimentarea cu apă potabilă.”

     Pentru a rezolva aceste probleme, Ciprian Dobre a propus mureşenilor un proiect pentru 20 de ani, un proiect pe care mureşenii să îl adopte prin referendum şi care va deveni astfel un proiect al mureşenilor pentru Mureş. O componentă importantă a programului pentru 20 de ani susţinut de candidatul USL la Preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş o reprezintă crearea unor zone de dezvoltare durabilă, în jurul centrelor urbane ale judeţului.

     Absenţa unor proiecte viabile se simte şi în mediul rural. La Aţintiş, locuitorii revendică acest minus datorită căruia multe localităţi au rămas în urmă în ceea ce priveşte dezvoltarea şi viaţa socială: Aţintiş-ul nu are un Cămin Cultural, proiectul pentru alimentarea cu apă este blocat, nu sunt proiecte pentru canalizare şi nu în ultimul rand, nu dispune de un sediu administrativ, iar în prezent primăria îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu închiriat.

     De asemenea, la Sânger şi Grebenişu de Câmpie cetăţenii se confruntă cu probleme similare: finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă, asfaltarea drumurilor comunale sau nevoia unui dispensar medical modern şi dotat cu echipamente performante. Municipiul Târnăveni suferă şi el de lipsa locurilor de muncă, de absenţa unor investiţii serioase în ceea ce priveşte infrastructura, de precaritatea dotărilor unităţilor de învăţământ şi de nevoia unei creşe noi pentru copii.