Ciprian DOBRE continuă să promoveze Proiectul mureşenilor pentru mureşeni

Data articolului: 29.05.2012 - 14:25
Campania electorală oferă prilejul candidaţilor să fie în mijlocul cetăţenilor, iar Ciprian Dobre a fost în mijlocul cetăţenilor încă de când era prefect al judeţului Mureş şi acest lucru nu poate fi contestat.

Peste tot pe unde a fost prezent a fost înconjurat de oamenii locului care l-au primit ca unul „de-al lor”, şi asta pentru că le-a păşit pragul de nenumărate ori, fie doar ca să-i salute, fie ca să îi asculte şi să găsească împreună o rezolvare la problemele lor.

Ciprian Dobre: „Acest proiect va deveni expresia voinţei legitime a oamenilor. Aşa cum am spus în scrisoarea care deschide proiectul meu de Preşedinte al Consiliului Judeţean, va fi pentru prima dată când mureşenii vor decide cum va arăta judeţul nostru peste 20 de ani.

Agenda candidatului la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş cuprinde fiecare localitate din judeţul nostru.

În ultimele zile, Ciprian Dobre a fost prezent în pieţele din Iernut, Rîciu şi Luduş în mijlocul oamenilor veniţi să işi vândă produsele, iar la lansarea candidaţilor USL Reghin a avut prilejul de a-şi exprima sustinerea pentru Maria Precup, candidatul USL pentru funcţia de primar al Reghinului.

Comunele din zona Sighişoarei au nevoie de infrastructură

Săptămâna trecută, Ciprian Dobre a vizitat şi comunele Apold şi Albeşti, aflate în zona periurbană a municipiului Sighişoara. Candidatul USL pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş s-a întâlnit cu locuitorii celor două localităţi şi a discutat cu ei problemele cu care se confruntă aceştia.

Ciprian Dobre: „Sunt foarte multe probleme aici, mai ales în Apold. Starea precară a drumurilor comunale, lipsa canalizării, lipsa investiţiilor în sănătate şi învăţământ îi determină pe locuitorii acestor zone să se descurce cum pot. Mulţi îşi părăsesc familiile şi pleacă în străinătate să lucreze. Este un lucru dureros, iar judeţul nostru pierde forţă de muncă. Aveme nevoie de proiecte serioase pentru a ajuta aceste comunităţi să recupereze handicapul care îl au în calea dezvoltării normale.”

Ciprian Dobre a participat sâmbătă la Miting-ul aviatic organizat de Aeroclubul Mureş.

La finalul acestei săptămâni, Ciprian Dobre a fost alături de familie la mitingul aviatic organizat de Aeroclubul Mureş, prilej cu care s-a întâlnit cu pasionaţii de aeronautică, prezenţi la spectacolul de la Aerodrom.

Ciprian Dobre: „Aici nu am venit pentru campania electorală, am venit pur şi simplu pentru Eduard, băiatul meu, care merge întotdeauna la asemenea spectacole şi care e foarte pasionat. A fost frumos. Aeroclubul are oameni inimoşi şi pricepuţi şi cred că, pe viitor, ar trebui să învăţăm să ne folosim de experienţa şi cunoştiinţele lor, să promovăm interesele judeţului şi ale oraşului Tîrgu Mureş cu ajutorul lor.

Întîlniri cu alegătorii pe Valea Mureşului

Tot la finalul săptămânii trecute, Ciprian Dobre a fost prezent pe Valea Mureşului Superior, unde a participat la slujba religioasă din Deda, după care s-a întâlnit cu oamenii locului.

Căminul Cultural din Deda s-a umplut de cetăţeni veniti să susţină candidatul USL la primăria Deda, Ovidiu Ilieş şi candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre.

Ciprian Dobre le-a mulţumit tuturor pentru susţinere, i-a asigurat că va sprijini această comună la fel ca şi până acum şi i-a îndemnat pe oameni să dea acestei comune o administraţie competentă, să dea comunei Deda un primar cu onoare şi cu respect pentru fiecare cetăţean.

Ciprian Dobre: „Este timpul să schimbăm ceva în Deda, este timpul ca Deda să redevină o comună model. Am convingerea că Deda va rămâne în continuare un bastion al USL pe Valea Mureşului!

''La Ruşii Munţi lucrurile sunt simple'',

Aşa spuneau cetăţenii veniţi la sfârşit de săptămână la Căminul Cultural din Ruţii Munţi, pentru întâlnirea cu Ciprian Dobre. „La Ruşii Munţi avem un singur candidat la primăria Ruşii Munti, în persoana domnului primar Chiş Bălan Ilie şi un singur canditat la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, în persoana domnului Ciprian Dobre.

În susuţinerea lui Ciprian Dobre, primarul Chiş Bălan Ilie le-a amintit cetăţenilor din comună cât de mult au fost sprijinit de către Ciprian Dobre şi cât de serios a tratat candidatul USL pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean problemele acestei localităţi. „Echipa Chiş-Dobre este echipa câştigătoare în Ruşii Munti”, a spus primarul. „Acum voturile nu vor mai fi risipite pe candidaţi aruncaţi în cursa electorală cu scopul de rupe voturile românilor şi a menţine UDMR la putere cu orice preţ. Unitatea este sentimentul cu care trebuie să fim în suflet când mergem la vot.”

Tot la final de săptămână, Ciprian Dobre s-a întâlnit şi cu locuitorii comunelor Voivodeni şi Lunca. Problemele întâmpinate de către cetaţenii acestor zone sunt legate în primul rând de infrastructură, de nevoia unităţilor sanitare sau de învăţământ.

Ciprian Dobre: „Aceste localităţi au nevoie de proiecte serioase de dezvoltare. Dezvoltarea trebuie să fie cuvântul nostru de ordine. Judeţul trebuie dezvoltat prin intermediul unei strategii coerente, care să ne dea direcţiile de acţiune pe următorii 20 de ani. Unirea producătorilor agricoli este primul pas spre salvarea satului românesc!”

IMM-urile din Tîrgu-Mureş reprezintă un punct de interes pentru Ciprian Dobre

Tot la finalul săptămânii trecute, Ciprian Dobre a vizitat o fabrică de confecţii din Tîrgu-Mureş care exportă produse româneşti către pieţele din Germania, Italia, Franta şi alte ţări ale Uniunii Europene.

Ciprian Dobre: „Se poate! Această unitate este dovada că se poate! Dacă aceşti întreprinzători sunt sprijiniţi cum trebuie, ei se vor dezvolta şi odată cu ei, ne vom dezvolta cu toţii. Judeţul are nevoie de parcuri industriale, de investitori privaţi, care să fie susţinuţi şi ajutaţi cu utilităţi şi alte facilităţi. Producţia directă este domeniul spre care trebuie să ne orientăm.”

Cele peste 80 de persoane care muncesc în această înteprindere sunt mulţumite de activitatea lor şi au ţinut să spună acest lucru şi lui Ciprian Dobre. ''Dacă sunt condiţii decente, nu credem că românii nu vor să muncească. Locurile de muncă trebuie să fie o prioritate pentru orice administraţie locală, '', a spus o angajată.

Administratorii acestei societăţi au avut şi unele nemulţumiri referitoare mai ales la politica fiscală, birocraţia şi lipsa forţei de muncă calificate, lipsa şcolilor profesionale care pregătesc tinerii în aceste meserii.

Ciprian Dobre: „Trebuie să susţinem înfiinţarea de centre de pregătire şi reconversie profesională, precum şi şcoli de meserii pentru tineri. Vreau ca mureşenii noştri să rămână acasă, să nu mai îşi lase copiii singuri ca să plece la muncă în străinătate. Vreau ca tinerii noştri să rămână în Mureş şi să muncească alături de părinţii şi familiile lor!