Ciprian Dobre a luat pulsul afacerilor din Sighisoara

Data articolului: 24.05.2012 - 11:06
Ciprian Dobre, candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, s-a aflat miercuri la Sighişoara, unde a avut întâlniri cu producătorii agricoli locali şi cu angajaţii din două întreprinderi din zonă – VES şi Koldtex.

Ciprian Dobre, candidatul USL la şefia judeţului, confirmă adevărul proverbului „Cine scoală de dimineaţă, departe ajunge”, petrecându-şi dimineaţa de miercuri în piaţa agroalimentară din Sighişoara. Însoţit de primarul Dorin Dăneşan, care este şi candidatul USL pentru cel de-al patrulea mandat în fruntea administraţiei publice locale, Ciprian Dobre a discutat cu producătorii agricoli din Sighişoara şi zonele învecinate precum şi sighişorenii care îşi făceau piaţa.

Mi-au fost semnalate trei mari probleme, în acelaşi timp solicitări din partea cetăţenilor pe care i-am întâlnit: sprijinul pentru producătorii agricoli, locurile de muncă şi parcurile de joacă.

Turneul electoral al candidatului USL la Sighişoara a continuat apoi la VES, binecunoscuta întreprindere de vase emailate. Aici, parlamentarul a discutat atât cu directorii şi reprezentanţii Consiliului de Administraţie a companiei cât şi cu maiştrii şi muncitorii. „Au o producţie care se exportă în procent de 25 %, anul acesta speră să ajungă la 35 % şi în următorii doi ani de zile să exporte chiar jumătate din producţie”, a spus candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Vizita de campanie a lui Ciprian Dobre în zona Sighişoara s-a încheiat la Albeşti, la fabrica de confecţii Koldtex, care este orientată spre producţia de cămăşi, având 200 de angajaţi, în special femei.

O problemă stranie pe care mi-a adus-o la cunoştinţă chiar directoarea întreprinderii a fost că Primăria Albeşti nu a sprijinit-o la introducerea canalizării la fabrică.

De asemenea, candidatul USL la fotoliul de preşedinte al CJ Mureş a mai susţinut că reprezentanţii firmei vor să se extindă şi să creeze alte câteva zeci de locuri de muncă, având chiar o propunere în acest sens:

Intregrarea din şcoala profesională în fluxul de producţie a acestor fabrici de confecţii. A reuşit să vorbească cu mai multe firme, să formeze un fel de consorţiu şi au căzut de acord asupra unor chestiuni referitoare la şcolarizare şi practică a acestor muncitori.

Concluzia deputatului a fost că patronatul se mişcă bine la Sighişoara şi că iniţitiva privată trebuie sprijinită.
Turneul electoral al lui Ciprian Dobre s-a încheiat în Răstoliţa, unde s-a intalnit cu cetatenii din comuna.

Le-a multumit acestora pentru susţinerea lor de până acum şi i-a chemat la unitate.
Este timpul să deschidem un nou capitol în judeţul Mureş si să redăm judeţul mureşenilor.