CANDIDAŢII USL MUREŞ S-AU LANSAT VINERI ÎN DRUMUL SPRE VICTORIE ALĂTURI DE CRIN ANTONESCU

Data articolului: 19.05.2012 - 09:46
Candidații Uniunii Social Liberale din județul Mureș au intrat oficial în cursa electorală pentru funcțiile din administrația publică locală mureșeană într-un cadru festiv.

     La cel mai important eveniment electoral din Mureș a participat Preşedintele Partidului Naţional Liberal Crin Antonescu împreună cu personalități marcante ale județului Mureş și importanți invitați din partea conducerii centrale ale Uniunii Social Liberale.

     Ziua de 18 mai 2012 a fost o zi plină, atât pentru membrii USL, cât și pentru susţinătorii USL din județul Mureș. A fost ziua în care, în faţa a sute de participanţi, Uniunea Social Liberală și-a prezentat oamenii care vor reprezenta Mureșul în următorii 4 ani şi programele strategice de dezvoltare ale judeţului.

      După lungi negocieri și multă muncă, USL Mureş a închegat o echipă de candidaţi pentru funcţiile de Preşedinte al Consiliului Judeţean, consilieri judeţeni, primari şi consilieri locali. Această echipă, condusă de candidatul la Preşedinţia Consiliului Judeţean, Ciprian Dobre, reprezintă un prim şi important pas spre realizarea unităţii electorale ale mureşenilor, judeţul Mureş fiind singurul din țară care, are în alegerile locale din 2012, are ceva ce nu a mai avut în ultimii 20 de ani: CURAJUL de a realiza unitatea şi solidaritatea mureşenilor!

     Alătruri de de Crin Antonescu, candidații USL Mureș s-au bucurat la lansare de susținerea domnului Prof. Dr. Radu Deac, domnul Conf. Univ. Dr. Horațiu Suciu, care este și candidat al Uniunii Social Liberale la Consiliul Județean Mureș, doamna senator Ecaterina Andronescu, domnul Cătălin Ivan, liderul grupului europarlamentarilor PSD, domnul Dimitrie Poptămaș.

     Pe parcursul evenimentului, candidații USL pentru cele mai importante funcţii din administraţia locală mureşeană, Ciprian DOBRE, la funcția de Preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş şi Cornel BRIȘCARU, la funcția de Primar al Municipiului Tîrgu Mureş și-au prezentat programele electorale.

     Mesajul a fost unul cât se poate de simplu şi firesc: de 12 ani județul Mureș este condus de aceeaşi forţă politică (UDMR şi PDL); de 12 ani, judeţul Mureş este neschimbat.

     Ciprian Dobre, cel mai votat român din judeţul Mureş, a ținut să le spună celor prezenți că ”acum a venit timpul schimbării. A venit timpul să redăm judeţului nostru demnitatea pe care o merită. A venit timpul ca judeţul Mureş să devină Inima Ardealului. Anul 2012 este anul victoriei. Să facem din acest an, un an al redescoperirii speranţei, al unităţii şi solidarităţii. Unitatea este drumul nostru către victorie.” Candidatul USL la președinția CJ Mureș le-a amintit celor prezenţi că, de mai bine de două mandate, în judeţul Mureş, PDL şi UDMR sunt aliaţi. Aliaţi în ceea ce priveşte administraţia judeţeană. Iar această alianţă nescrisă a făcut ca judeţul Mureş să rămână la stadiul pe care îl ştim cu toţii.

Ciprian Dobre, candidatul USL la președinția CJ Mureș:

Azi suntem 2 candidati români şi 2 candidaţi maghiari.


Acum vom câştiga, nu pentru că suntem români, ci pentru că suntem mureşeni, pentru că aceste jocuri de culise trebuie să înceteze. În 2012, nu vor câştiga jocurile de culise şi grupurile de interese, vor câştiga mureşenii.

Acum oamenii nu mai pot fi păcăliţi.

Acum ştim cine face jocurile în favoarea UDMR şi care este miza reală pentru care luptăm.

Noi vrem să câştige mureşenii, ei vor să câştige doar ei!

Eu le spun acestor domni: vor câştiga mureşenii! Anul 2012 este anul victoriei, este anul recâştigării încrederii.

     Proiectul lui Ciprian Dobre pentru judeţul Mureş este unul pentru 20 de ani şi se bazează pe o serie de concepte foarte simple, menite a realiza o dezvoltare durabilă a tuturor zonelor judeţului.

Ciprian Dobre:

     Vă propun un Proiect pentru 20 de ani. Un Proiect pentru Mureş, un proiect pentru mureşeni. Vă propun o viziune unitară de dezvoltare a judeţului nostru, deoarece ştiu că mureşenii au puterea şi capacitatea de a-şi construi un destin european într-o Românie democratică şi europeană.

     Celor pentru care demnitatea omenească şi dreptul la viaţă sunt sacre, mureşenilor care îşi iubesc cu adevărat istoria şi tradiţiile, le spun că, pentru mine şi pentru toţi cei care au curajul de a merge mai departe, acest proiect înseamnă un viitor mai bun pentru copiii noştri şi înseamnă, înainte de toate, RESPECT!

     RESPECT - este condiţia unei bune administraţii şi temelia solidarităţii dintre oameni. Este forţa şi credinţa tuturor celor care ştiu că ADEVĂRATA PUTERE SUNT OAMENII!

     Esenţa programului meu pentru Mureş este că INFRASTRUCTURA DETERMINĂ DEZVOLTAREA şi că ZONELE sunt pivotul dezvoltării durabile! Cu alte cuvinte, pe lângă infrastructură, agricultură şi parcuri industriale, nu trebuie să uităm că orice dezvoltare înseamnă, înainte de toate, respectarea specificului zonal, respectarea tradiţiilor şi a profilului economic şi social al fiecărei zone. De fapt, asta înseamnnă să dăm judeţului nostru direcţiile de dezvoltare corectă, să oferim oamenilor certitudini, nu vorbe fără acoperire.

      Prin această ofertă vreau să DESCHIDEM JUDEŢUL MUREŞ CĂTRE EUROPA! Prin această ofertă, îmi asum, în faţa Dumneavoastră, trei obiective de care ma voi achita si nu voi recurge niciodata la explicatii de ce nu am putut realiza ceea ce am spus ca voi face.

     Obiectivul numărul 1: Modernizarea infrastructurii de transport şi extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.

     Concepţia mea porneşte de la o premisă simplă: Infrastructura determină dezvoltarea! Cu alte cuvinte, ceea ce va fi comun în toate programele şi proiectele pe care le voi susţine este dezvoltarea unei infrastructuri rutiere, feroviare şi utilitară care să favorizeze investiţiile de dezvoltare pe întreg teritoriul judeţului Mureş.

     Voi susţine dezvoltarea, construcţia şi modernizarea unei infrastructuri rutiere şi feroviare la standarde europene pe direcţiile care fac legătura judeţului nostru cu judeţele învecinate, pentru ca Mureşul să devină un centru de mare putere economică şi administrativă.

     Obiectivul numărul 2: Relansarea agriculturii mureşene. Vreau să unim producătorii agricoli şi crescătorii de animale, pentru ca puterea lor să le permită accesarea de fonduri europene şi derularea investiţiilor în sectorul direct productiv cum ar fi fabricile de procesare a laptelui şi cărnii sau microfermele de producţie. Vom crea, la nivelul Consiliului Judeţean, un Departament de asigurare a consultanţei pentru producători, format din experţi în domeniile fonduri europene, legislaţie economico-financiară şi audit economic.

     Obiectivul numărul 3: Parcuri industriale linga fiecare oras. Vreau ca astfel, să rezolvăm problema şomajului în judeţul Mureş şi ştiu că acesta este un obiectiv corect şi prioritar pentru o bună administraţie. Vreau ca tinerii noştri să nu mai plece prin străini pentru un loc de muncă, vreau să rămână acasă alături de cei dragi şi să se bucure de roadele muncii lor. În 4 ani de mandat, trebuie să ajungem judeţul cu somajul cel mai mic din România! Azi somajul inregistrat oficial în judeţul Mures este de 6,0%, cu aproape 15 mii de someri inregistrati oficial în luna martie, la care se adaugă cei care au iesit din perioada de acordare a ajutorului de somaj. Prin urmare, în 4 ani trebuie să ajungem să creăm cel puţin 10 mii de locuri de muncă noi!

     Mândria noastră de mureşeni trebuie să triumfe pe 10 iunie 2012. Vom învinge, pentru noi, pentru mureşeni şi pentru copiii noştri.

     NU Ciprian Dobre va câştiga alegerile pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean. Dumneavoastră, mureşenii, noi toţi, suntem cei care vom căştiga.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!