Afişele electorale ale lui Ciprian DOBRE vandalizate si vopsite!

Data articolului: 29.05.2012 - 18:11
Oare ce educaţie au primit această hoardă de vandali? Este campanie electorală, ştim bine. Dar, este o campanie electorală murdară. Este murdărită de unii dintre candidaţi. Asistăm, la acţiuni care denotă frică. Le este frică de votul cetăţenilor din 10 iunie.

     Prin urmare, materialele electorale ale celui mai votat român din judeţul Mureş, Ciprian DOBRE au fost vandalizate în noaptea aceasta. Bannerele din mai multe localităţi printre care şi Tîrgu Mureş, Ungheni, Ogra, au fost distruse, vopsite, smulse şi aruncate pe jos. Pe afişele electorale ale lui Ciprian Dobre scrie: RESPECT, CURAJ şi UNITATE! Probabil acest lucru îi deranjează, Ciprian Dobre propune Respect, Curaj şi cere Unitate.

     Cine a făcut asta? În mod evident, oameni care au încălcat legea, oameni disperaţi, care ştiu că puterea lor atârnă acum de un fir subţire de aţă. Cine avea interesul ca materialele electorale ale celui mai votat român din istoria judeţului Mureş să nu transmită mesajele către mureşeni? Evident, cei care vor ca lucrurile să nu se schimbe, să rămână în continuare aşa cum le ştim cu toţii de 12 ani.

     Când comiţi asemenea vandalisme, te trădezi imediat.

     Şi iată cum ducem în derizoriu munca unora. Care este preţul? Preţul este cel pe care îl ştiu toţi oamenii corecţi ai acestui judeţ: de 12 ani, PDL conduce municipiul Tîrgu-Mureş, iar UDMR conduce judeţul.

     La începutul campaniei electorale Ciprian Dobre a venit în faţa alegătorilor şi a propus un Cod de conduită electorală. Parcă a anticipat ce se va întâmpla. Le cerea celorlalţi candidaţi un lucru decent şi extem de simplu: o campanie curată! Spre dezamăgirea multor mureşeni, reacţia de moment a unuia dintre contracandidaţi a fost următoarea: „Nu dau doi bani pe regulile D-lui Dobre care sunt nerealiste...”

     Cu alte cuvinte, e nerealist să ceri un comportament civilizat contracandidaţilor tăi! Asta ne spune de fapt acel candidat, care se revendică român şi care pretinde ca este responsabil. Că el nu vrea campanie curată, că nu crede în campanii curate. Iar aceste cuvinte, citate mai sus, au fost spuse in emisiune televizată, le-a auzit un judeţ întreg.

     Ciprian Dobre a răspuns foarte simplu: „Sunt foarte surprins de acestă reacţie. Este o diferenţă de educaţie între noi, chiar nu pot să răspund în nici un fel acestor alegaţiuni cu totul şi cu totul surprinzătoare pentru mine. Eu am primit  o altă educaţie, un astfel de limbaj nu l-am auzit decât în altă parte şi în orice caz nu în casă.”

     Şi iată cum un slogan electoral al unei alianţe de moment, inventată în laboratoarele specialiştilor în comunicare şi menită a spăla imaginea şifonată a unor partide care au distrus România se transformă în realitate: Vorbesc Faptele! 

    Aflând de distrugerea intenţionată a materialelor sale electorale, Ciprian Dobre a declarat: „În ciuda tuturor acestor atacuri, eu, Ciprian Dobre voi merge mai departe demn. Voi sta drept în faţa mureşenilor şi îi voi lasă pe dânşi să judece şi să decidă.”

Cristian CHIRTEŞ

Vicepreşedinte Consiliul Judeţean Mureş