Aeroportul trebuie scos de sub presiunea pactului politic PDL-UDMR

Data articolului: 01.06.2012 - 20:08
Aeroportul a fost întotdeauna obiectul unor confruntări politice. Aceasta este cea mai mare problemă a Aeroportului, faptul că este tratat ca obiect de schimburi politice între partide.

Aeroportul Internațional Transilvania (Tîrgu Mureș), ca instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Județean a fost permanent subfinanțată.
Problema este că Aeroportul nu poate avea o asemenea viziune pe termen lung, câtă vreme există această stare de subfinanţare cronică din partea Consiliului Judeţean. Conducerea Aeroportului nu poate implementa nici o strategie de dezvoltare pe termen lung fără concursul Consiliului Judeţean.

Ciprian Dobre, candidatul USL la Președinția CJ Mureș:

Aceste precizări nu reprezintă un act de apărare a actualului manager, ele sunt doar o constatare că, la nivelul Consiliului Județean nu există interes pentru un obiectiv prioritar al județului. Eu am cerut, și cer în continuare aplicarea unui audit extern la Aeroport, audit care să se finalizeze cu un plan de selecţie a personalului, ale dosarelor de candidaturi, precum şi un plan de măsuri de revigorare a activităţii aeroportuare şi unul al investițiilor pe termen mediu si lung, iar Consiliul Județean să aplice acele planuri, fără a mai apela la zona politicului.

Numirile de acum (încercarea de a schimba Consiliul de Administrație), denotă faptul că, în continuare, la nivelul judeţului Mureş, înțelegerile PDL-UDMR funcționează perfect conform unui plan bine stabilit.

Ciprian Dobre, candidatul USL la Președinția CJ Mureș:

Faptul că Poruțiu, fost vicepreşedinte al PDL (după spusele lui a demisionat și din partid), un om de casă al PDL-ului, este cel care urmează să fie directorul Aeroportului, dovedește că aceste întelegeri sunt încă în picioare.

USLsusţine aplicarea unui sistem de managment performant la toate instituţiile aflate în subordinea Consiliului Județean Mureş.

În privinţa regiei autonome "Aeroportul Transilvania Tg Mureş", aflată sub autoritatea CJ Mureș, USL propune  aplicarea unui managment performant prin schimbarea actualului consiliului de administraţie,care trebuie să se facă cu transparențămaximă şi cu profesionalism.

În acest sens, USLMureş propune aplicarea OUG 109 / 2011 privind managmentul corporativ la aeroport, prin angajarea unei societăţi comerciale de recrutare de resurse umane, conform art. 5 alin 4din Ordonața de urgență amintită.

Ciprian Dobre, candidatul USL la Președinția CJ Mureș:

Propunem această formă de selecţie a candidaţilor pentru a maximiza rezultatul selecţiei,în sensul în care să avem cele mai bune variante de candidaturi.

În al doilea rând, considerăm ca fiind foarte importantă transparența acestui demers, prin publicarea pe SEAP a procedurilor de achiziţie a serviciilor societăţii de recrutare de resurse umane, faţă de varianta recrutării printr-o comisie numită de către actualul președinte alCJ Mureş, Lokodi Edit.

În concluzie, credem că nu putem rata şansa profesionalizării conducerii aeroportului datorităselectăriicandidațiilor în grabă şi sub influenţapoliticului.